Modig räddningsaktion i Bakhmut: Ukrainas 93:e brigad trotsar beskjutning för att evakuera skadad soldat

05/12/2023 21:28

Ida Hansson

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Under en intensiv strid vid utkanten av Bakhmut blev en soldat kritiskt skadad.

Mest läst idag

I en anmärkningsvärd uppvisning av mod och solidaritet utförde ukrainska soldater från den 93:e brigaden en räddningsaktion under intensiv beskjutning för att rädda en skadad kamrat nära Bakhmut, i östra Ukraina.

Denna extraordinära händelse, som fångades på film av två krigsfotografer, understryker konfliktens hårda verklighet och truppernas orubbliga beslutsamhet.

Under en intensiv strid vid utkanten av Bakhmut blev en soldat kritiskt skadad.

Hans kamrater, som vägrade lämna honom tog på sig det enorma ansvaret att bära honom på sina ryggar i tre mil för att nå en utpekad evakueringspunkt.

Resan var fylld med faror, eftersom området kontinuerligt bombarderades av rysk artillerield.

Trots det pågående angreppet stod soldaterna från den 93:e brigaden fast, vilket visade på exceptionellt mod och broderskap.

De väntade vid evakueringspunkten, uthärdade den obevekliga beskjutningen, tills en pansarfordon anlände för att transportera den skadade soldaten till säkerhet och se till att han fick nödvändig medicinsk behandling.

Räddningsaktionen belyser inte bara de farliga förhållandena som soldater vid frontlinjen står inför, utan också den djupa pliktkänslan och kamratskapet som binder dessa soldater samman.

Bilderna som fångats av krigsfotograferna erbjuder en levande och gripande skildring av de uppoffringar och den motståndskraft som visas av de ukrainska styrkorna mitt i den pågående konflikten.