Nya smarta funktionen på Systembolagets hemsida: Inte många svenskar vet om det

12/02/2024 14:56

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inte många svenskar har koll på knepet.

Mest läst idag

Systembolaget har tagit ett steg framåt i att förbättra kundupplevelsen på sin hemsida och i sin app med införandet av AI-verktyget Amelia.

Sedan november 2023, har kunderna kunnat använda denna nya funktion för att enklare hitta liknande produkter i sortimentet, vilket markerar en viktig utveckling i företagets digitala tjänster.

Teodor Almqivst, pressansvarig hos Systembolaget, betonar i ett mejl till Nyheter24 företagets engagemang i att ständigt utveckla sin service med hjälp av den senaste tekniken för att möta kundernas behov på bästa sätt, både digitalt och i fysiska butiker.

AI är en central del i denna strategi, och Amelia är ett resultat av detta arbete.

Funktionen, som började utvecklas långt innan dess offentliga lansering, har genomgått omfattande tester, både internt och i Systembolagets app under en försöksperiod kallad "Systembolaget testar".

Efter dessa tester blev Amelia tillgänglig för alla kunder via företagets webbplats och app.

Användningen av Amelia är enkel: när kunder klickar på ett vin i sortimentet och söker efter liknande alternativ, hjälper AI-verktyget till genom att direkt presentera ett urval av liknande varor med bara ett knapptryck.

Detta gör det lättare för kunder att utforska och upptäcka nya favoriter bland Systembolagets breda utbud.