Nytt snöoväder väntar: Kan skapa stora problem

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ännu ett snöoväder väntar.

Landet står inför förberedelserna för ett nytt snöfall som förväntas under torsdagen, en utveckling som meteorologer varnar kan orsaka ytterligare störningar. Denna prognos följer efter ett snöoväder som svepte över landet från tisdag till onsdag, vilket redan har orsakat omfattande problem, framför allt i Götaland.

Vägar som E20, riksväg 26 och E4 har varit särskilt drabbade, med rapporter om flera personer som fastnat över natten.

Meteorologen på SVT Nyheter, Marcus Sjöstedt, belyser att det under det tidigare ovädret föll mycket blötsnö som sedan frusit till is, vilket resulterade i extremt hala vägar.

Efter att ha drabbat Götaland har snöovädret flyttat sig söderut mot Småland, Öland och Gotland, där man nu förutspår kraftigt snöfall och blåsiga förhållanden.

Tidigare varningar för Götaland och Svealand har nu avlägsnats, men gula varningar har utfärdats för Öland och Gotland, vilket tyder på att svårigheterna är långt ifrån över.

Det väntade snöfallet under torsdagen riskerar att förvärra situationen ytterligare.

I sammanfattning har det snöoväder som drabbade landet från tisdag till onsdag lett till betydande trafikstörningar och med ett annat snöfall på väg under torsdagen, uppmanas alla att vidta nödvändiga förberedelser och vara försiktiga.