Otroligt fynd i havet kan vara utomjordisk teknologi

Skriven av Henrik R

Otroligt fynd i havet kan vara utomjordisk teknologi

En forskare vid Harvard, Avi Loeb, tror att han har gjort en otrolig upptäckt i havet utanför Papua Nya Guinea. Med hjälp av en magnetisk släde har han hittat objekt som han tror kan vara utomjordisk teknologi från en meteor som landade i vattnet för flera år sedan.

Avi Loeb är en forskare som länge har varit intresserad av frågan om vi på jorden är ensamma i universum eller om det finns andra civilisationer där ute. Hans senaste upptäckt kan möjligen ge svar på denna fråga.

Objekten som hittades liknar metallkulor, små runda föremål som inte är större än en millimeter. Efter att ha analyserat objekten kom forskarna fram till att de är uppgjorda av 84 procent järn, 8 procent kisel, 4 procent magnesium och 2 procent titan.

"Det faktum att den var gjord av material som är tuffare än till och med järnmeteoriter och rörde sig snabbare än 95% av alla stjärnor i närheten av solen, föreslog potentiellt att det kunde vara en rymdfarkost från en annan civilisation eller någon teknisk gadget," sa Loeb.

Enligt det amerikanska rymdkommandot är sannolikheten 99,999 procent att objekten som hittats kommer från ett annat solsystem. "Det var där eldklotet ägde rum, och regeringen upptäckte det från försvarsdepartementet. Det är ett område stort som Boston, så vi ville fastställa det," fortsatte Loeb.

Forskningen och analyserna har bara börjat vid Harvard och Loeb understryker att nästa steg är att ta reda på om objekten är artificiella eller naturliga. Beroende på svaret på den frågan kan ytterligare frågor om objektens ursprung ställas.

Loebs expedition i vattnet kring Papua Nya Guinea varade i två veckor och kostade ungefär 16 miljoner kronor. Fyndet väcker frågor angående om vi är ensamma i universum eller inte. Enligt en undersökning från institutet PEW så tror 65 procent av alla amerikaner på liv bortom jorden.

Vad tycker du om Avi Loebs upptäckt? Tror du att det finns liv bortom jorden? Hur bör forskare och samhället hantera denna typ av upptäckter? Dela gärna dina tankar och åsikter.