Polisen söker efter försvunnen 83-årig kvinna i Jönköping

Henrik R

50 veckor sedan

|

08/07/2023
Nyheter
Privatfoto
Privatfoto
Polisen söker efter försvunnen 83-årig kvinna i Jönköping

Polisen i Jönköping har utlyst en allmän vädjan om hjälp för att hitta en 83-årig kvinna som försvann runt halv åtta på fredagen. Kvinnan, som senast sågs i området Öxnehaga, har en sjukdomsbild som gör det angeläget att hon hittas snabbt.

Kvinnan beskrivs vara omkring 160 centimeter lång och tros vara klädd i en röd klänning med vita blommor samt en grå kofta. Polisen uppmanar allmänheten att lämna iakttagelser angående kvinnan via 112.

Denna händelse kommer strax efter att en man i 80-årsåldern, som också hade en sjukdomsbild som försvårade situationen, försvann i Strängnäs. Mannen hittades senare av polisen och rapporteras vara vid god vigör.

Polisen använder sig av en effektiv sökmetod som utvecklats i bland annat Nordamerika när det kommer till att leta reda på försvunna personer. Myndigheten kan använda sig av flera olika resurser, däribland hundar, hästar, helikoptrar, motorcyklar och båtar.

Enligt sökorganisationen Missing People anmäls varje år 26 000 personer som försvunna i Sverige. Organisationen finns tillgänglig som ytterligare stöd för polisen.

Har du sett den försvunna kvinnan? Har du några iakttagelser att rapportera? Dela gärna dina tankar och information.