Prinsessan Sofia bryter mot kungafamiljens regler

Henrik R

47 veckor sedan

|

19/08/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sofia bryter mot kungafamiljens regler.

Prinsessan Sofia, 38, har nyligen brutit en oskriven regel inom kungafamiljen. Denna regel stipulerar att kungen och drottningen ska visas upp först i kungliga sammanhang.

Sofia missade detta när hon valde att visa upp en klänning på sina sociala medier före en tillställning där kungen och drottningen var närvarande.

Kungafamiljen befinner sig för närvarande på semester på Öland, där de laddar upp inför höstens utmaningar. Kung Carl Gustaf, 77, fortsätter sitt tåg genom Sverige i höst, då han firar att han har suttit 50 år på tronen.

Detta är en bedrift i sig, eftersom ingen annan monark i Sverige har suttit lika länge på tronen som vår nuvarande kung. Utöver detta jubileum firades också 500-årsminnet av valet av Gustav Vasa som kung på nationaldagen. Dessutom firar drottning Silvia, 79, sin 80:e födelsedag i slutet av december.

Alla dessa firanden gör att det är extra viktigt att uppträda korrekt om man är en del av kungafamiljen. Detta gäller inte bara prinsessan Sofia, utan även prins Daniel, 49, måste hålla sig till samma regler. Prinsessan Madeleines make Chris O´Neill, 49, behöver dock inte följa dessa regler.

Detta beror på att Chris inte är en del av kungafamiljen. När han och Madeleine gifte sig 2013 valde Chris att tacka nej till prinstiteln, vilket gör att han idag kan driva en egen verksamhet i sitt arbete.

Klicka här för att komma tillbaka till förstasidan