Putin ger löfte till ryska soldater

24/01/2024 17:16

Ida Hansson

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Putin har gett ett löfte till ryska soldater.

Mest läst idag

Rysslands president Putin har lovat att se till att staten fortsätter att stödja deltagarna i den – enligt Putin – "särskilda operationen" i Ukraina när de återvänder hem.

Putin gav detta löfte under ett samtal med deltagare i allryska tävlingar.

"Jag är mycket hoppfull att våra killar, som för närvarande fullgör sin plikt som en del av den särskilda operationen, kommer att återvända till det civila livet... Staten måste och kommer att göra allt i sin makt för att stödja dem", betonade Vladimir Putin under presskonferensen.

Mötet sändes av TV-kanalen "Russia 24" enligt Ura News.

I januari deltog Putin också i forumet "Tillsammans kommer vi att vinna" för veteraner från specialoperationen.

Under denna händelse uppgav den ryska ledaren att stödet till veteranerna från den speciella operationen blir en prioritet för staten.

Sedan starten av den särskilda operationen i Ukraina har den ryska regeringen genomfört olika åtgärder för att stödja sina militärer.

Inte alla "soldater" får likabehandling

Men alla "soldater" behandlas inte lika bra. I slutet av förra året kom det fram att den ryske mannen Vjatsjeslav Kolesov mer eller mindre hade fått klara sig själv när han kom hem från kriget.

Kolesov hade hamnat i fängelse på grund av stöld, och därifrån påstod han sig ha tvingats in i kriget.

I konflikten tappade han båda sina ben och får ingen hjälp att ta sig upp och ner till sin lägenhet, vilket kräver att han "klättrar i trappor".