Sådan får du din kuffert først ud på bagagebåndet - smarta knepet som få känner till

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Smarta knepet som få känner till.

Om du hatar att vänta på ditt bagage på flygplatsen, skulle du göra allt för att snabba upp processen - och lyckligtvis finns det några smarta knep du kan prova i sommar.

Att resa kan ibland vara ganska stressande. Du kommer förmodligen att känna oro för att gå igenom säkerhetskontrollen och hoppas att din resväska når din destination i gott skick, samtidigt som du hoppas att dina medpassagerare också kommer att vara vänliga och artiga.

Men resenärer behöver inte längre oroa sig för sitt bagage. Det finns faktiskt några enkla steg man kan följa för att säkerställa att ens resväska är den första som kommer ut på bagagebandet efter landning.

Även om det kanske verkar naturligt för många människor att komma till flygplatsen så tidigt som möjligt, var ett av förslagen att anlända så sent som möjligt till incheckningsdisken. Detta rapporterar Mirror.

I teorin skulle det innebära att om man checkar in sist, kommer ens väskor att lastas sist ombord på flygplanet, och det finns därför en chans att de kommer ut först igen.

"Väskor kommer alltid att lastas fram och bak på bagagevagnarna, så om man checkar in sist, kommer ens väskor att vara i den sista bagagevagnen," sa Thomas Lo Sciuto, en bagagearbetare och gateagent på en regional flygplats i USA.

Ett annat mindre stressande förslag är att "gate-checka" sin väska, vilket innebär att lämna den vid incheckningen för att få den placerad i lastutrymmet.

Detta kan medföra ytterligare säkerhetskontroller av bagaget och kan ibland vara förknippat med en extra avgift, men det kommer att innebära att din resväska blir en av de första som släpps ut i den andra änden - vilket är idealiskt om du har bråttom.

Vissa flygbolag tillåter också passagerare att betala extra för att få bagaget levererat först, särskilt om man reser på business class eller är en del av ett lojalitetsprogram – ibland kommer det till och med att innebära att man har en separat bagagekarusell.

Ett annat smart sätt är att be om en "skör bagage"-etikett till sitt bagage, eftersom detta kan påskynda väntetiden vid bagagekarusellen. Etiketten påverkar den ordning i vilken väskorna packas ombord på flygplanet.

Bagage som är märkt som skört kommer att lastas in i flygplanet sist, vilket innebär att det kommer ut först på den andra sidan. Detta resulterar i mindre tid att vänta vid den fruktade karusellen. Det kan också vara en bra idé att ta bort eventuella gamla taggar från bagaget och välja resväskor som sticker ut från mängden.

Klicka här för att komma tillbaka