Sensationella nyheter har kommit fram: Elon Musk hjälpte Putin

Henrik R

44 veckor sedan

|

08/09/2023
Nyheter
Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
Elon Musk hjälpte Putin.

CNN har nyligen avslöjat information från en opublicerad biografi om Elon Musk, där det framkommer att miljardären valde att stänga av sitt Starlink-satellitnätverk över Krimområdet.

Detta ledde till att ukrainska drönare, fyllda med sprängämnen, förlorade anslutningen och slutligen strandade. Musks beslut drevs av rädsla för att attacken, som han kallade för ett "mini Pearl Harbor," skulle provocera fram en kärnvapenreaktion från Rysslands president Vladimir Putin.

Musks samtal med Kreml

Musks oro grundade sig i hans samtal med representanter från Kreml. Han uppgav att han inte ville vara inblandad i kriget och att Starlink var designat för fredliga ändamål som att streama Netflix, inte för drönarattacker. Ukrainas vice premiärminister Mykhailo Fedorov begärde att drönarna skulle återanslutas till nätverket.

Ukrainas reaktion

Mykhailo Podolak, en rådgivare i kontoret för Ukrainas president Volodymyr Zelensky, kritiserade Musk på Twitter. Han menade att genom att störa Starlink tillät Musk den ryska flottan att avfyra Kalibr-missiler mot ukrainska städer, vilket resulterade i civila offer. Podolak ifrågasatte varför vissa personer är så angelägna om att försvara krigsförbrytare.

Pentagons beroende av Musk

Trots Musks hot förra året om att upphöra med finansieringen av nätverket i Ukraina, ändrade han senare kurs och nådde en överenskommelse med Pentagon för dess fortsatta drift. Pentagons beroende av Musks nycker har dock orsakat oro inom administrationen.