SMHI - Ostadigt väder i sikte: Skurar, regn och möjlig åska

Henrik R

47 veckor sedan

|

22/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ostadigt väder i sikte.

Lördagen bjuder på skurar på många håll i landet. Under natten har moln och skurar rört sig in över sydvästra Götaland och under dagen kommer det att sprida sig över större delen av Götaland på sin väg åt nordost. Solen kommer att skina inledningsvis i Östergötland och på Gotland, men resten av landet kan förvänta sig skurar under dagen. Lokalt kan det även förekomma åska.

Regnområdet över södra Norrbotten och mellersta Lappland ser ut att ligga kvar och kommer inte att flytta på sig speciellt mycket under det närmaste dygnet.

På söndag kommer regnet att dra in över Skåne redan på morgonen. Ett lågtryck på Nordsjön närmar sig och det tillhörande regnområdet kommer att sprida sig över södra Götaland under dagen. I nordligaste Norrland väntas tidvis regn och mellan dessa två områden ser det ut att bildas eftermiddagsskurar. Dessa kommer främst att förekomma i Dalarna och längs Norrlandskusten.

I början av nästa vecka kommer lågtrycket och regnet i söder att röra sig vidare norrut och efterhand beröra stora delar av landet. Dock kommer det stundtals också finnas utrymme för solen. Det ostadiga vädret ser ut att fortsätta, så det är bäst att hålla paraplyet nära till hands.

För att hålla dig uppdaterad om väderförändringar, håll ett öga på SMHI:s prognoser och var beredd på eventuella väderomslag. Oavsett om det är solsken eller regn, är det viktigt att vara förberedd och klä sig efter väderleken.