Sommaren gör comeback: Då kan det bli 25 grader

Ida Hansson

1 vecka sedan

|

05/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter en period med kyliga vindar och kraftiga regnskurar över stora delar av landet ser det nu ut som att sommaren äntligen är på väg tillbaka.

Vi vet alla att den svenska sommaren kan vara svår att lita på. Ena dagen skiner solen från en klarblå himmel, och bara timmar senare är det monsunregn för hela slanten.

Nyheter24 har pratat med SMHI:s meteorolog Markus Karlsson för att få en prognos om de kommande dagarna och när vi kan förvänta oss sol och värme igen.

Markus Karlsson berättar att vi kan förvänta oss fortsatt ostadigt väder med lågtryck, regnområden och skurar in i helgen.

Ett lågtryck rör sig in från sydväst, vilket innebär blåsigt väder längst i söder och längs västkusten med hårda vindbyar under hela helgen.

Högtryck med sol och värme i början av nästa vecka

Trots det ostadiga vädret nu, ger Karlsson glädjande nyheter om att ett högtryck kan leta sig in söderifrån i början av nästa vecka. Detta skulle innebära högre temperaturer, uppemot 20-25 grader, och mer sol på flera platser.

Enligt Karlsson är det främst Götaland och Svealand som kan förvänta sig de högre temperaturerna och solen först.

En bra bit kvar av sommaren

Markus Karlsson påpekar att vi inte behöver oroa oss för att sommaren är över, även om det kan ta lite tid innan vi får tillbaka det högsommarväder vi hade i början av sommaren. Solen kommer att titta fram tidvis, och vi kan se fram emot bättre väder framöver.