Spänningar i Trumpklanen: Eric Trump reagerar på Cohens avslöjanden

Skriven av Mattias Svensson

1 vecka sedan

|

15/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I den pågående rättegången om munkavlepengar kommer spänningar inom Trumpfamiljen upp till ytan.

Michael Cohen, Donald Trumps tidigare advokat, har anklagat den före detta USA-presidenten för att ha betalat 130 000 dollar till den tidigare porrstjärnan Stormy Daniels för att gynna sin valkampanj, snarare än att skydda sin familj som tidigare påståtts.

Denna anklagelse rapporterades av Frankfurter Rundschau.

Eric Trumps häftiga svar

Eric Trump, en av Donald Trumps söner, reagerade starkt på dessa påståenden under en intervju med Fox News.

Han ifrågasatte Cohens trovärdighet, kallade honom för "en dömd person" och avfärdade trovärdigheten i att ha "en porrskådespelerska som vittne". Erics frustration var tydlig när han försvarade sin far mot vad han ser som grundlösa anklagelser.

Eric antydde att Cohens vittnesmål kan vara påverkat av personligt agg, eftersom han inte erbjöds en position i Vita Huset.

Enligt Eric kan detta ha påverkat Cohens nuvarande ståndpunkt mot den tidigare presidenten.

Kärnan i anklagelserna mot Donald Trump handlar om det påstådda döljandet av det verkliga syftet med betalningarna till Cohen. Åklagarsidan hävdar att dessa var maskerade som orelaterade till kampanjfinansiering för att kringgå lagar om valfinansiering.

I sina ansträngningar att ytterligare misskreditera Cohen pekade Eric Trump på Cohens kriminella förflutna, vilket enligt honom underminerar hans vittnesmål.