Stand-up-skämt om Matthew Perrys död väcker ilska på sociala medier

Ida Hansson

34 veckor sedan

|

21/11/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Internet rasar.

Den amerikanska stand-up-komikern Hans Kim har väckt kontrovers och ilska på sociala medier efter sina skämt om den avlidne "Friends"-stjärnan Matthew Perry.

I en viral TikTok-klipp gör Kim lättsamma anmärkningar om Perrys tragiska död, som inträffade den 28 oktober då han hittades livlös i en jacuzzi i sitt hem i Los Angeles.

I klippet från en stand-up-show skämtar Kim, "Tråkigt att höra att den stora Matthew Perry dog ensam i ett bubbelbad. Som en kille från en show som heter 'Vänner' kunde han ha använt några."

Han tillägger också, "Vem hade trott att titelsången (från 'Vänner') var hans rop på hjälp?" Dessa kommentarer, avsedda att vara humoristiska, har delat folks åsikter online.

Medan publiken på showen hörs skratta, har många sociala medieanvändare uttryckt sitt missnöje i kommentarsfältet.

Vissa kritiserade skämtet för att vara för tidigt och i dålig smak. En användare kommenterade, "Jag behöver en ogilla-knapp på TikTok," och en annan anmärkte, "Lågt hängande frukt, mannen. En 10-åring kunde ha skrivit det skämtet."

Dock var inte alla svar negativa. Några användare försvarade Kims försök till humor och föreslog att Perry, känd för sin humor, kanske själv hade uppskattat skämtet.

Klippet har sedan dess blivit viralt och återupplivat diskussioner om gränserna för komedi och respekt för de avlidna.