Stora korvproblem hos Coop och Axfood

Henrik R

45 veckor sedan

|

01/09/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Stora korvproblem hos Coop och Axfood

Två av Sveriges största livsmedelskedjor, Coop och Axfood, har nyligen tvingats återkalla flera korvprodukter. Anledningen är att korvarna kan innehålla listeriabakterier. Coop upptäckte listeria i en av sina produkter under en rutinkontroll, medan Axfood har valt att återkalla korvar av försiktighetsskäl. Båda företagen har gått ut med pressmeddelanden om situationen.

Återkallade produkter

Tre produkter har återkallats av de två företagen. Coop har återkallat sin kycklinggrillkorv skinnfri 400 gram med bäst före-datum 2023-09-04. Axfood har återkallat Eldorado kycklinggrillkorv med bäst före-datum 2023-09-07 och Eldorado kycklingchorizo med bäst före-datum 2023-09-04.

Uppmaning till kunder

Coop uppmanar kunder som har köpt den berörda varan att ta med sig kvittot eller varan för att få pengarna tillbaka. Axfood gör en liknande uppmaning och ber kunderna att lämna tillbaka de berörda varorna till butiken där de köptes för att få ersättning.

Risk för listeriainfektion

Listeriabakterier kan orsaka allvarliga sjukdomar som blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation. Folkhälsomyndigheten förklarar att listeriabakterier är tåliga och kan växa i kylskåpstemperatur, vilket gör dem till en risk i livsmedelsprodukter med långa hållbarhetstider.