Surfare attackerad av haj: "Den spottade ut mig igen"

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 41-årig surfare attackerades av, vad man misstänker var en tjurhaj, som bet av halva hans fot.

Jeremy Carr, som arbetar som akvarieingenjör, var ute och surfade när han attackerades av en haj, som bet av halva hans fot. Han insisterar dock på att han ska ge sig ut på vattnet igen, trots att hans fot efter attacken bara hölls ihop av "några ben".

41-åringen hade vaknat tidigt på morgonen för att gå till stranden och njuta av vågorna som så ofta förr. Vid ett tillfälle hände dock något som aldrig hade hänt förut: "Jag ramlade av brädan och drog mig upp igen, och hajen kom bara upp och bet i min vänstra fot, och sedan spottade den ut mig igen", säger Carr. enligt The Daily Star, om den fruktansvärda händelsen.

Även om det inte riktigt hade gått upp för Carr exakt vad som hände, uppfattade han väl att det inte var bra och att han borde ta sig där ifrån.

Han skyndade sig därför att paddla inåt land, och på vägen frågade han en annan surfare hur hans fot såg ut. Som svar fick han bara ett tomt uttryck i surfarens ögon, och Carr antog därför att det inte var något allvarligt fel.

När han kom närmare stranden och vattnet började bli så lågt att han kunde bottna, gick det upp för honom vad som hade hänt, och hur allvarligt det var:

"När jag kom in till stranden och ville ta mina första steg - i tron ​​att det inte var något riktigt fel - var det inget som höll ihop min fot förutom några ben, och jag bara kollapsade på marken och började krypa mot parkeringsplats, "Carr berättar om händelsen, som hans fot lyckligtvis överlevde.

På parkeringen fick Carr snart hjälp av ambulansräddare, som behandlade hans sår och körde honom till sjukhuset där han skulle opereras.

Bilder från sjukhuset visar hur hans fot nästan skars i tre delar efter den fruktansvärda attacken.

Utifrån området, Carrs beskrivning av hajen och tandsättningen i foten, har man en teori om att det var en tjurhaj som attackerade surfaren. En tjurhaj som liknar den på bilden nedan:

Foto: Shutterstock

Tjurhajar är kända för att vara extremt aggressiva, och den anses vara en av de farligaste och mest dödliga haj arterna i världen tillsammans med tigerhajen och vithajen. Det finns ofta rapporter om att tjurhajar är aggressiva mot badgäster och surfare.

Utifrån placeringen av tänderna i tandsättningen på Carrs skadade fot, gissar han att tjurhajen var cirka en och en halv meter lång.

Statistiskt sett attackeras 50-100 personer av hajar varje år över hela världen, varav endast 5-10 av dessa attacker är dödliga. USA är det land i världen som har upplevt överlägset flest haj attacker med över 1000 attacker sedan 1847. De är hårt förföljda av länder som Australien, Sydafrika och Brasilien.

I Europa har det bara skett 39 hajattacker, varav 19 var dödliga sedan 1847.