Svensk vinner miljonbelopp på Eurojackpot - Uppsalabo tar hem storvinsten

Henrik R

51 veckor sedan

|

29/07/2023
Nyheter
Foto: Svenska Spel
Foto: Svenska Spel
Uppsalabo tar hem storvinsten.

Det var en lycklig fredag för en invånare i Uppsala, som kammade hem en miljonvinst i Eurojackpot. Med fem rätt på raden blev personen över en miljon kronor rikare, vilket markerar den sjunde miljonvinsten till Uppsala i år.

Eurojackpot, Sveriges enda miljardspel, hade en jackpott på en miljard kronor inför fredagens dragning. När alla bollar var dragna fanns det en svensk rad med fem rätt. Spelet, som var inlämnat på Svenska Spel Turs hemsida, resulterade i en vinst på 1 020 036 kronor för Uppsalabon.

Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, uttryckte sin glädje över vinsten. "Vilken härlig överraskning att vinna en miljonvinst så här mitt i sommaren. Tala om trevligt tillskott till semesterkassan," sa hon.

Detta är den tredje dragningen i rad som Eurojackpot levererar en miljonvinst till Sverige. Fredagens högvinst blir den sjunde till Uppsala hittills i år. "Nu återstår sökandet efter den nyblivna miljonären för att gratulera. Det ska bli roligt att höra om vinsten kommer som en glad överraskning och vilka drömmar som kommer uppfyllas tack vare vinsten," tillade Wallin.

Ingen rad lyckades pricka in 5+2 rätt under fredagen, vilket innebär att jackpotten inför tisdagens dragning kommer att ha stigit till över 1,1 miljarder kronor. Rätt rad på Eurojackpot, fredagen den 28 juli 2023, var 10 – 16 – 34 – 36 – 49 med stjärnnumren 3 och 7.

Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar. Dragning sker varje tisdag och fredag. Spelet kostar 25 kronor per rad. Högsta möjliga vinst är cirka 1,2 miljarder kronor (120 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro. I Sverige har vi haft sex jackpotutfall, den högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019. Sedan jackpottaket höjdes har miljardvinster delats ut fem gånger, senast ca 1,4 miljarder kronor till Tyskland i juni 2023.