Systembolagets anställd misstänks för att ha stulit 170 000 kronor: "Jag visste att det var kört"

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

19/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
"Jag visste att det var kört"

En tidigare anställd på Systembolaget i en ort i Bohuslän står nu inför rätta, misstänkt för att ha stulit nästan 170 000 kronor från företagets dagskassa. Mannen, som är i 35-årsåldern, uppges ha utfört stölderna vid sju olika tillfällen.

Enligt honom själv var motivet att finansiera hans spelberoende.

Systembolaget uppskattar att det totala stulna beloppet uppgår till 168 458 kronor.

Enligt förundersökningen, som Nyheter24 har fått tillgång till, ska de misstänkta stölderna ha ägt rum när mannen var ansvarig för att stänga butiken. Han ska ha lurat en kollega att lämna rummet, vilket gav honom möjlighet att stjäla pengarna från dagskassan.

Mannen har i förhör medgett att han stulit pengarna för att finansiera sitt spelberoende. Han berättar att han spelat bort hela summan som han tog från dagskassan.

Han har också erkänt att han stulit pengar en annan gång, men att han då lyckades vinna tillbaka summan och återlämnade pengarna.

Trots att han var medveten om risken att bli upptäckt, fortsatte mannen att stjäla. "Jag visste att om de ringde upp om att det saknades dagskassor, då visste jag absolut om att 'okej det är kört'. Jag kom ändå till jobbet dagen efter för jag visste om det, och jag tänker inte fly från det," sa han i förhör.

Stölderna började den 12 maj 2022 och fortsatte till den 13 juni samma år. Därefter upptäcktes stölderna och mannen avskedades. Systembolaget kräver nu skadestånd med ränta från den åtalade mannen, som har erkänt brottet.

Klicka här för att komma tillbaka till förstasidan