Tidigare Trump-medarbetare: "Jag ser ett förfall"

Mattias Svensson

4 veckor sedan

|

12/06/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Joe Bidens ålder och mentala tillstånd har varit återkommande teman i den amerikanska valkampanjen.

Den 81-åriga presidenten har ofta kritiserats för att vara för stel, långsam, lätt senil och helt enkelt för gammal för att kandidera igen. Både politiska motståndare och allierade har ifrågasatt Bidens mentala lämplighet för ytterligare en mandatperiod.

Donald Trump har särskilt hånat Biden med öknamnet 'Sleepy Joe'.

Nu har dock uppmärksamheten flyttats till Trumps egen ålder och kognitiva förmåga.

En av hans tidigare medarbetare i Vita huset har berättat för reportrar att hon ser tecken på åldrande hos den republikanska presidentkandidaten, som fyller 78 år denna vecka.

"Jag har ibland varit kritisk mot Joe Biden. Men om man ska kritisera Biden måste man också erkänna de uppenbara varningssignalerna hos Donald Trump," sade Alyssa Farrah Griffin, som tidigare tjänstgjorde som direktör för strategisk kommunikation i Trumpadministrationen.

Nu har programledarna för showen "The View", Alyssa Griffin och hennes kollega Ana Navarro, tillsammans kritiserat Trumps framträdande under ett väljarmöte i Las Vegas som ägde rum på söndagen.

"Att lyssna på honom nu är inte som att lyssna på honom 2016. Han har aldrig varit särskilt vältalig. Han var inte William Shakespeare redan då, men jag ser ett förfall och andra som känner honom säger detsamma," kommenterade Griffin i programmet.

Möte i Las Vegas

Griffin refererade till Trumps tal i Las Vegas, där han tillbringade en betydande tid med att klaga på värmen och felaktiga teleprompters. Han gav också en långdragen förklaring om en båt med ett elektriskt batteri och en hajattack.

Griffin nämnde också nyligen tillfällen då Trump verkade mindre skarp.

"Han har förväxlat Nancy Pelosi med Nikki Haley, blandat ihop Turkiets president med Ungerns president och ofta tagit fel på Joe Biden och Barack Obama," sa hon.

Trump har förklarat förväxlingen mellan Obama och Biden som avsiktlig ironi. Griffin tror dock att den nyliga rättegången med porrstjärnan Stormy Daniels och munkavlepengar har påverkat Trump djupt.

Griffins medprogramledare, Ana Navarro, höll inte tillbaka sin kritik heller.

"Ja, Joe Biden är gammal. Det är även Donald Trump. Och Donald Trump är senil, osammanhängande, stötande, chockerande, motbjudande, ond och känd som skyldig," sade Navarro.

De två amerikanska presidentkandidaterna är de äldsta någonsin i USA:s historia.