Tråkiga besked från Elisabeth Ohlson

Henrik R

46 veckor sedan

|

01/09/2023
Tråkiga besked från Elisabeth Ohlson.

Konstnären Elisabeth Ohlson Wallin, 62, har gjort en djupgående inverkan på den svenska konstscenen, särskilt med sin kontroversiella fotoutställning "Ecce Homo".

Nu har hon offentligt meddelat att hon lider av obotlig cancer. Beskedet kom som en chock för många, särskilt eftersom det kom mitt under repetitionerna för hennes nuvarande teaterprojekt "Ulla & Zarah", som spelas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Pjäsen, som utforskar den komplicerade och hemliga relationen mellan de ikoniska sångerskorna Ulla Billquist och Zarah Leander, kommer att fortsätta som planerat fram till den 3 september.

Trots den svåra diagnosen har Ohlson Wallin uttryckt en känsla av fullbordan i sitt konstnärliga arbete. Hon har även arbetat med ett stillbildsprojekt som utforskar temat döden, vilket ger en extra dimension till hennes nuvarande livssituation.

Elisabeth Ohlson Wallin har varit en banbrytande konstnär som ofta har utmanat samhällets normer och värderingar genom sitt arbete.

Hennes diagnos har rört upp känslor i den svenska kulturvärlden, men hon fortsätter att vara en inspirationskälla för många. Med pjäsen "Ulla & Zarah" och hennes pågående projekt om döden, visar hon att hon fortsätter att vara en konstnär som inte skyr svåra eller kontroversiella ämnen, även när hon själv står inför en av livets största utmaningar.