Trött på munskydd och immiga glasögon? Läkaren visar ett enkelt knep för att undvika det

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Är du trött på att dina glasögon blir immiga när du bär munskydd? Här avslöjar en läkare ett knep för hur man enkelt kan undvika att det händer.

Den världsomspännande coronavirus-pandemin har resulterat i en vardag med munskydd för de flesta.

Förmodligen vill få människor bära dem, men det är viktigt att följa gällande rekommendationer. Flera experter har identifierat användningen av munskydd och avstånd som de två mest effektiva vapnen i kampen mot det globala viruset.

Om detta inte görs kan smittspridningen inte kontrolleras.

Det är dock inte alla som har lätt för att bära dessa munskydd. Vissa har svårt att andas medan andra får immiga glasögon, vilket förstås är till besvär.

Men de personer som upplever att det är ett problem att deras glasögon immar när de bär ansiktsmask, kan lösa problemet på ett relativt enkelt sätt.

Det berättar Dr. Daniel M. Heiferman, neurokirurg vid Semmes Murphey Clinic i Tennessee, USA. Han har delat med sig av ett enkelt knep som helt enkelt kräver att du har ett plåster tillgängligt – och de flesta hittar ett sådant hemma i byrålådan.

Han har delat med sig av sitt trick på Twitter, där han har bifogat en bild på sig själv där tricket syns i aktion. Till inlägget har han skrivit följande text:

"Om du har problem med att glasögonen immas eller att masken faller under näsan kan ett enkelt plåster göra underverk. Jag lärde mig det i operationssalen. Dela gärna. Det kan rädda liv!"

Han säger därför att det inte bara hjälper om man har problem med att glasögonen immar. Det kan också hjälpa om din mask faller under näsan.