Ukrainsk SBU-skytt sätter nytt världsrekord i precisionsskjutning

Ida Hansson

33 veckor sedan

|

20/11/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den ukrainska SBU-skytten sätter nytt världsrekord.

En skytt från den ukrainska säkerhetstjänsten (SBU) har satt ett nytt världsrekord genom att eliminera en rysk soldat från ett aldrig tidigare skådat avstånd.

Skytten, som arbetar med SBU:s specialstyrkor, uppnådde detta historiska skott med hjälp av ett ukrainskt gevär, specifikt "Volodar Obriyu."

Enligt källor inom SBU, som rapporterats av Ukrainetoday, träffade skytten målet på ett häpnadsväckande avstånd på 3 800 meter, vilket överträffar det tidigare världsrekordet på 3 540 meter.

Denna bedrift sätter inte bara en ny standard inom området för precisionsskjutning, utan visar också på den höga nivån av skicklighet och kapacitet inom de ukrainska väpnade styrkorna.

Händelsen fångades på video, där det tydligt visas hur den ryska soldaten träffas, samt den påtagliga rädslan bland de andra ryska trupperna i närheten.

Denna händelse är ett betydande ögonblick i den pågående konflikten, som visar SBU:s förmåga att effektivt engagera fiendestyrkor på otroligt långa avstånd.

Detta rekordskott är ett bevis på den avancerade träningen och utrustningen hos de ukrainska styrkorna och markerar en anmärkningsvärd prestation inom militärt prickskytte.