Uppmaningar till alla som besöker Ullared

Henrik R

51 veckor sedan

|

28/07/2023
Nyheter
Foto: Gekaas
Foto: Gekaas
Uppmaningar till alla som besöker Ullared.

Det är högsäsong för Gekås Ullared, det populära varuhuset som lockar besökare från hela Sverige. Med tanke på det höga besökstrycket finns det några saker som kan vara bra att tänka på för alla som åker dit. Det handlar bland annat om hur man handlar på smartast sätt och vad man ska göra när man fått nog.

Enligt Daniel, en erfaren besökare, är det smart att börja tidigt. "Börja tidigt, då är det inte så mycket folk. Sen blir det ju rätt så körigt en stund in. Sen så får man försöka uthärda," säger han.

En annan kund, Sonja, menar att det är viktigt att strukturera sitt handlande för att undvika spontanköp. "Jag visste vad jag skulle handla, jag har samlat på en lista sedan förra sommaren som jag skriver på hela tiden under året så det inte blir så många spontanköp," säger hon.

När man börjar tröttna på handlandet, rekommenderar besökaren Lennart att söka sig till en bänk eller ta sig en öl.

Enligt Ullared själva tillbringar genomsnittskunden fem timmar i butiken och handlar för omkring 3 300 kronor. Det mesta som kunder har shoppat för under en enda dag var 48,3 miljoner kronor den 12 november förra året. Ullared säljer 1,3 miljoner jeans, 13 miljoner par strumpor, 320 000 påsar Ahlgrens bilar och 1,7 miljoner schampoflaskor varje år.

"Under ett år passerar 133 miljoner varor genom kassorna. Det finns över 150 000 unika artiklar i sortimentet," förklarar Gekås Ullared. "Under en vecka i högsäsong töms varuhuset på varor tre gånger. Varje kund plockar ihop varor för 15 kronor i minuten."