Var försiktig om du stöter på brödsmulor framför din ytterdörr

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

14/07/2023
Var försiktig om du stöter på brödsmulor framför din ytterdörr.

Om du upptäcker brödsmulor framför din ytterdörr, bör du vara på din vakt. Detta kan vara ett tecken på att du har varit ett potentiellt mål för inbrottstjuvar. Enligt en varning som sprids på Facebook, använder tjuvar en 'ny' smart taktik för att avgöra om du är hemma, och om du inte är det, utnyttjar de situationen.

En person som nyligen varit utsatt för denna taktik har delat sin upplevelse på Facebook: "Igår eftermiddag, när jag kom hem och öppnade ytterdörren, föll det ner några vita brödbitar framför mig. Brödresterna låg ovanpå dörren mellan karmen och golvet," berättar mannen och fortsätter:

"Om jag inte hade upptäckt brödet, kunde fåglarna ha ätit det i lugn och ro, och alla spår skulle ha försvunnit. Smart. Om brödbitarna fortfarande var där efter mörkrets inbrott, kunde tjuvarna komma förbi och se att ingen var hemma ännu, och sedan begå inbrott."

Mannen uppmanar alla att vara uppmärksamma på sin ytterdörr och på mystiska personer i området. Denna varning har spridits i flera Facebook-grupper och har nyligen delats på Facebook-sidan Helsingör, som har lite över 20 000 medlemmar.

Vi delar därför denna uppmaning vidare, så att du är medveten om vad det betyder om det plötsligt faller ner brödsmulor från din dörr när du öppnar den. Har du upplevt detta tidigare? Var försiktig och håll ögonen öppna för eventuella tecken på ovanliga aktiviteter i ditt område.