Varning till hundägare efter chockfynd: 'Det handlar om ett innerligt hat till djur'

Skriven av Elin Bentzer

368 veckor sedan

|

26/04/2017
En tysk hundägare var med om en skrämmande upplevelse, då denne rastade sin hund i förra veckan. Nu varnar polisen alla hundägare.

En 25-årig hundrastare gjorde i förra veckan ett ohyggligt fynd, då denne gick en promenad med sin hund i en populär park i den tyska staden Frankfurt.

Den lokala polisen blev underrättad och fann allt som allt 10 delar av ett rakblad som hade blivit instoppat i små korvbitar.

Det skriver Frankfurter Neue Presse enligt norska Dagbladet.

Foto: Polisen i Frankfurt

Därför varnar nu polisen hundägare om att vara försiktiga, då ett djur kan mista livet, om djuret äter ett rakblad. 

Enligt Siri Martinsen från den norska djurorganisationen Noah har det skett flera liknande händelser i Norge. Hon vet inte, vad motivet är, men menar att det kan handla om djurhat:

- Det är absolut inte en frisk handling. Individen kan nog ha en eller flera diagnoser. Andra gånger handlar det om ett innerligt hat till djur, säger Siri Martinsen till Dagbladet.no.

Även i Danmark har man funnit 'godbitar' med farliga saker i på ställen där det förekommer mycket hundar. Jane Jensen var med om en ytterst obehaglig upptäckt i början av mars, då hon hittade korv och köttbullar med piller i, i sin trädgård i Solbjerg nära Århus.

- Skakad, i chock och så rasande, att jag inte kan vara mig själv! Nu till morgonen fann jag två stycken korvar och ett par köttbullar med piller i- i min egen trädgård. Och jag hittar dem, medan jag står med två hundar därute. Nej, men för helvete. Vad fan sker med världen, skrev Jane Jensen på Facebook om sitt fynd.

Den 31-årige kvinnan hoppades på att hennes inlägg på den populära medieplattformen skulle fungera som en varning till andra hundägare.

Efteråt var även den lokala polisen ute och varnade hundägare, efter att okända gärningsmän hade placerat ut köttbullar med piller i på två offentliga platser i Vänersborg i Sverige- bland annat i en hundpark. 

- Man bör vara extra på vakt. Erfarenheten visar, att vanligtvis får man några av dessa fall efter varandra, när dem uppstår, lät det från Henrik Karlsson från polisen i Trollhättan.