Varningen: Planerar du att semestra här i sommaren? Då kan det bli riktigt varmt

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

13/07/2023
Då kan det bli riktigt varmt.

Svenskar som planerar att semestra vid Medelhavet kan få det väldigt tufft. Veckan bjuder nämligen på extrem värme med temperaturer upp emot 45 grader.

Det råder en extrem värmebölja i Spanien och Italien, och temperaturerna är höga. Dessa länder är populära resedestinationer bland semestrande svenskar, och många väljer att bege sig till Medelhavet.

Att vistas i höga temperaturer kan vara farligt, och därför finns det vissa råd som är viktiga att följa om man befinner sig i de drabbade länderna under den kommande veckan.

Anna Hagberg, pressinformatör på researrangören Ving, berättar att de bevakar situationen noggrant och ser till att informera sina gäster om så krävs.

I de södra och sydvästra regionerna i Spanien väntas temperaturen ligga på långt över 40 grader. Den spanska vädermyndigheten Aemet kallar de höga temperaturerna för ”anmärkningsvärda”. En röd varning förväntas utfärdas på vissa håll i landet.

Italien väntas också drabbas hårt av värmen, och det ser ut att bli extremvärme på flera håll i Sydeuropa under veckan. Anna Latvala, meteorolog på Foreca, berättar att det väntas bli över 40 grader på den italienska ön Sardinien och på fredagen och lördagen fortsätter de varma vindarna österut mot Grekland.

Det är viktigt att om man inte är van vid höga temperaturer, ska man vara extra försiktig. Man ska gärna undvika direkt sol, ligga i skuggan eller försöka hålla sig inne där det finns air condition när det är som allra varmast.