3 saker kvinnor aldrig får göra efter sex

Skriven av Johanna Frid

Det finns några saker som du som kvinna verkligen ska undvika efter sex.

Sex är härligt - det råder det inga tvivel kring. Men det kan också orsaka svullnader i slidan som gör dig mer utsatt för infektioner. Därför är det några saker man som kvinna ska undvika efter en svängom mellan lakanen, enligt The Sun.

1. Tvål 
Är du en av dem som gillar en uppfriskande dusch efter sex? Det är ok, så länge du låter bli tvålen. Tvål kan irritera dina nedre regioner och orsaka allergiska reaktioner och infektioner. Behöver du en uppfräschning så ska du komma ihåg att göra den tvålfri. 

2. Bubbelbad 
Även om det kan låta frestande med ett avslappnade bad för två efter herdestunden är det ett riktigt stort no go för kvinnor.

- När din vagina svullnar upp under samlag öppnas vaginan upp. Det gör det lättare för bakterier att tränga in i slidan, säger gynekologen Leslie E. F. Page till Women’s Health enligt The Sun.

3. Att hålla sig
Det är kanske inte är direkt det man har i tankarna efter en tur i sänghalmen, men om du vill undvika infektioner i det allra heligaste är det alltså en väldigt bra idé att avlägga en visit på toaletten. Sex kan framkalla urinvägsinfektioner (aj, aj, aj!), men ett snabbt toalettbesök efter sex ser till att de oönskade bakterierna sköljs ut igen.