Så får du omkull kollegan - 7 ovärderliga tips

Skriven av Johanna Frid

396 veckor sedan

|

08/11/2016
Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Om du försöker flörta med han den söta från ekonomiavdelningen eller hon den nya snyggingen på våningen ovanför - här är ett par goda råd.

Det uppstår ofta ljuv musik mellan människor på arbetsplatser, och det är därför riktigt många par som börjar som kollegor och slutar som par eller till och med gifta.

Om kärleken sker ute vid kaffemaskinen eller genomlånga blickar över datorskärmen varierar nog från arbetsplats till arbetsplats, men om du har ett gott öga till en gullig kollega - läs det här.

Vi ger dig sju raggningstips inspirerade av Viralthread.com, som berättar vad du ska göra om du vill få omkull en kollega.

1. Flirta online: Många verksamheter har ett internt kommunikationssyste, vilket betyder att ditt hjärtas utvalda bara är några musklick bort. På det sättet kan ni småprata oskyldigt och hålla igång en dialog över en hel dag utan att ni egentligen ses ansikte mot ansikte. Det betyder också att du i små korta meddelanden kan visa hur rolig och charmig du är. Men - kom ihåg att inte spamma din flirt med meddelanden.

Foto: Shutterstock

2. Säg alltid ja till fredagsöl: Om det uppstår ett socialt arrangemang på din arbetsplats och du får reda på att din kollega ska dit så är det dags att slå till. Om det t ex är after work så är det är ett utmärkt tillfälle att få prata om något annat än arbete. Det är möjligt att ni också växlar några ord dagligen på lunchen, men på er fritid - och vid intag av alkohol - är allting lite mer avslappnat, och betydligt mer acceptabelt att flirta.

3. Låt det ta tid: Det fungerar inte att du hårdraggar på en kollega som du gör med en främling på krogen. Om hen inte är intresserad, eller om du går för aggressivt fram, så riskerar du inte bara att förstöra alla chanser för en kontorsromans - utan också att göra arbetsmiljön rätt pinsam framöver.

4. Arbeta sent: Om du märker att din firmaflirt ska arbeta över en eftermiddag så är det som upplagt för att du själv ska lägga några extra timmar på jobbet. Inte nog med att ni befinner er i samma båt - ni får också arbetsplatsen för er själva när era kollegor sagt tack för idag.

Foto: Shutterstock

5. Försök inte ragga på din chef: En viktig regel - oavsett hur söt, sexig eller charmig din chef är så är det ett stort no no att ragga på bossen. Konsekvenserna kan bli fatala för din framtid på arbetsplatsen, så slå tanken ur huvudet på en gång.

6.  Se men inte röra: Det är möjligt att din nya kollega inte går att stå emot, men kom ihåg att ni arbetar ihop och att det därför inte är ok att plötsligt börja massera personen ifråga eller insistera på en kram när ni kommer och går. Utöver det så säger det kanske sig själv att en skämtsam klapp i baken är helt oacceptabel. 

7. Gå inte i julbordsfällan: De årliga julborden på landets arbetsplatser kan vara ett eldorado av kyssar i mörka hörn, otrohet, kollegaflörter och lekar med kopiatorn - och om du spelar dina kort rätt så finns det möjligt att du kan komma riktigt nära din crush. Å andra sidan kan det snabbt gå riktigt illa, om du faller i någon av de klassiska julbordsfällorna. Först och främst ska du ta det lugn med snapsen, annars försvinner dina chanser snabbare än sill i senapssås. Du ska heller inte försöka charma din flirt framför alla kollegor - det kan resultera i en del mindre roliga samtal på måndagen.