Först nu lägger folk märke till det otroliga felet med den populära emojin

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

11/10/2016
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En emoji visar sig nu innehålla ett litet men anmärkningsvärt fel. Har du lagt märke till det?

Riktigt många svenskar använder dagligen de populära emoji-ikonenerna när vi skriver till varandra på sms, mail eller Facebook.

De många ikonerna kommer efterhand i allt fler utgåvor, och då och då välsignas vi med digitala uppdateringar som ökar antalet emojis.

I juni fick vi bland annat en uppdatering som gav oss möjligheten att använda emojis som föreställer en avokado, en gravid eller en selfie.

För några veckor sen blev Samsunganvändare presenterade för en rad nya ikoner som genast kom till använding. Men nu pekar flera på att en av de populära emoji-ikonerna innehåller ett fel som visserligen är litet men ytterst iögonfallande.Det skriver Mirror.

Ikonen föreställer en hand som korsar lång- och pekfingret - en emoji som i t ex USA (och i vårt glada grannland Danmark) betyder hopp, men som i Sverige betyder att man ljuger. 

Men. Räkna fingrarna. Emojin föreställer en hand som korsar pek- och långfinger. Antingen så har utvecklarna haft extra bråttom, eller så är det meningen att vi ska spärra upp ögonen lite extra extra - för istället för de obligatoriska fem fingrarna har denna emoji-hand hela sex stycken!

Foto: Twitter

Det är fortfarande ovisst om detta är ett medvetet fel från Samsung avsett som ett skämt, eller om det faktiskt sitter en utvecklare med röda kinder just nu. Nästa gång ska vi räkna fingrarna på våra emojis innan vi klickar sänd....