Laddar du din telefon på detta sätt? Då bör du sluta genast

Mattias Svensson

1 vecka sedan

|

05/07/2024
Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Att ladda telefonen är en rutin som de flesta av oss följer dagligen, men många gör misstag som kan leda till allvarliga skador eller farliga situationer.

Men alltfler elektriska prylar i våra hem använder vi oftare förlängningssladdar och grendosor. Varje uttag har sina begränsningar, och det är lätt att överbelasta dem.

Om vi ansluter för många enheter till ett enda uttag kan det leda till överhettning av elinstallationen, vilket utgör en potentiell brandrisk.

Trots att många ser nattladdning som bekvämt, rekommenderar experter att undvika detta. Under nattladdning kan enheten upprepade gånger nå 100 % laddning och sedan ladda ur igen, vilket ökar risken för överhettning och kortslutning.

Brandmän har länge varnat för riskerna med att lämna elektriska apparater som vattenkokare eller kaffemaskiner anslutna när man går och lägger sig eller lämnar hemmet. Dessa apparater, ofta gjorda av plast och placerade på träytor, kan öka brandrisken vid kortslutning.

Det rapporterar wiadomosci.wp.

För att minimera riskerna är det bäst att ladda telefonen under dagen och undvika långvarig laddning. Undvik också att ansluta många enheter till ett enda uttag.

Experter varnar för att sådana handlingar kan få allvarliga konsekvenser. Även om vi alla vill ha fulladdade enheter på morgonen, är det värt att överväga säkrare alternativ.