Många gör detta misstag med sin smartphone: Men det förstör batteriet

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Om du är en av dem som har den här vanan bör du sluta med det.

Det är en utbredd vana bland mobilanvändare att scrolla genom sociala medier eller svara på mejls medan telefonen laddas. Denna praxis, som på ytan verkar ofarlig och praktisk, kastar dock skuggor av tvivel över dess effekt på mobilens batteri och prestanda.

När vi multitaskar med vår telefon under laddning, överväger de flesta av oss inte de möjliga konsekvenserna.

En stor oro är risken för överhettning. Experter påpekar att användning samtidigt som telefonen laddas kan leda till en överdriven belastning på batteriet, vilket kan resultera i en skadlig temperaturökning.

Denna värme minskar inte bara komforten vid användning, men kan också orsaka permanenta skador på batteriet, vilket potentiellt kan minska dess livslängd och effektivitet.

Trots att många ser det som en obetydlig detalj, kan konsekvenserna av denna vana på lång sikt visa sig vara betydande. För dem som känner ett brådskande behov av att använda telefonen under laddning, rekommenderas det att koppla bort den från laddaren först.

Detta lilla, men effektiva steg kan minimera risken för överhettning och skydda telefonens batteri.

Så det handlar om att hitta rätt balans mellan digital tillgänglighet och vård av våra elektroniska enheter. Genom att justera våra vanor kan vi inte bara förlänga batteriets livslängd, men också undvika de nackdelar som kommer med en överhettad telefon.

Det är en liten förändring i våra digitala rutiner som kan ha en stor inverkan på våra mobiltelefoners hälsa och hållbarhet.

Källa: Informebrasil