Open Office eller Microsoft Office - Vad ska du välja?

Skriven av KC

Det kan vara svårt att räkna ut vilken typ av Office-paket du vill använda hemma eller på jobbet och vilket paket fungerar bäst när.

Är du på jakt efter en ny Office-paket för dig själv eller arbete, läs här när vi presenterar för och nackdelar med de två mest använda Office-paketen. Microsoft Office och Open Office.

Open Office och Microsoft Office är båda kontorsvaror med applikationsprogram som kan användas i allmänna kontorstillämpningar, inklusive ordbehandling, kalkylblad och presentationer, och används både av företag och privatpersoner.

Microsoft Office är det mest använda paketet och erbjuder kända program som Word, Excel, PowerPoint och Outlook. Open Office erbjuder liknande program som också kan hjälpa dig att hantera ditt arbete hemma eller på jobbet. Även om programmen från de två olika Office-paketen inte är 100% identiska, erbjuder de mer eller mindre samma.

Microsoft Office

Som nämnts ovan innehåller Microsoft-paketet program som du troligen redan vet och vet hur du använder. Därför kan det vara lättare för dig att börja använda det här paketet eftersom du redan vet om det och borde inte komma in i nya system och applikationer, vilket är fallet med användandet av Open Office-paketet. Och medan du borde vara en helt ny användare av Microsoft Office, är paketdesignen så lätt och tydlig att du snabbt lär dig att använda programmen.

Många är oroliga över huruvida man öppnar filer från Microsoft Office-paketet med Open Office och det kan också vara problem med det här eftersom Open Office-program inte alltid kan visa Word-dokument med korrekta grafiska element och riktig layout. Därför är det en bra idé att hela företaget använder samma kontorspaket så att inga problem uppstår. Är Microsoft Office något för dig och ditt företag, du kan ladda ner det från Microsoft Sverige.

Öppna Office

Speciellt hos Open Office är det gratis och reklamfritt, och du kan därför frukta att programmen i det här paketet inte är av samma kvalitet som Microsoft Office-program. Men det här är inte så, och medan Open Office-programvarutesignen är lite mer gammaldags jämfört med den i Microsoft Office-paketet, erbjuder Open Office många av samma funktioner som Microsoft Office. Open Office är därför ett utmärkt alternativ till Microsoft Office om du inte vill betala för en kontorspaket. Om Open Office låter som något för dig, ladda ner Open Office på svenska här.

Det finns sålunda flera saker att tänka på när du väljer ett nytt Office-paket, men förhoppningsvis har du blivit klokare att läsa om fördelarna och nackdelarna med kontorsvaror här.