Så här undviker du att katter använder din trädgård som toalett

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En trädgårdsentusiast avslöjar nu hur du kan stoppa katter från att använda din trädgård som toalett.

Om du är trött på att grannens katt kommer förbi och väljer att använda din trädgård som en provisorisk kattlåda, då bör du läsa vidare här.

Även om kattägare inte kan kontrollera var deras katter bestämmer sig för att göra sina behov, finns det enligt en trädgårdsentusiast en enkel ingrediens för nästan inga pengar alls, som katter avskyr, vilket kan hjälpa till att avskräcka dem.

Inte nog med att de använder andras trädgårdar som toaletter, men de kan också gräva upp rabatter, slumra till bland växter och skapa kaos för hemodlad produktion. Även om det kan vara svårt att hålla dem borta, har en trädgårdsentusiast delat ett enkelt sätt att avskräcka katterna på.

Katter har ett mycket bra luktsinne, vilket hjälper dem att hitta byte samt håller dem borta från faror, och det betyder att vissa dofter kan vara "outhärdliga" för katterna, rapporterar The Express enligt Mirror.

Sheenaugh McMahon gick till Gardening Hints and Tips Facebook-sida för att dela med sig av att allt du behöver är några tepåsar och eukalyptusolja, och påstod att det "funkade som en dröm".

Detta beror på att båda har starka dofter som katter avskyr.

"Jag hade ett problem med katter som använde min grusbelagda trädgård som en liten kattlåda. Jag blev tillsagd att använda begagnade tepåsar dränkta i eukalyptusolja. Jag testade det, och det fungerar som en dröm, så alla med detta problem, prova det, och katterna kommer att sluta göra sina behov i trädgården. Uppenbarligen hatar de doften," förklarade Sheenaugh.

Detta stöddes även av trädgårdsexperten David Domoney, som sa att det också har varit "mycket effektivt" för honom. Han föreslog också att istället för att dränka tepåsen i eukalyptus, är muskelvärmespray effektivt.

"En av de saker som har fungerat effektivt för mig tidigare är att spara tepåsar och spraya dem med en muskelvärmespray, som till exempel Deep Heat," sa han.

Du kan köpa tepåsar för 3,5 kronor från Asda och eukalyptusolja för 17 kronor på Amazon.