Barnstjärnan hade en replik i Titanic: Så mycket tjänar han 25 år senare

07/10/2023 14:35

Ida Hansson

TV
Foto: 20th Century Studios
Foto: 20th Century Studios
Det är snart 25 år sedan Titanic hade premiär, och en av filmens barnstjärnor tjänar fortfarande pengar på den.

Mest läst idag

James Camerons enorma succé, Titanic med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna är en film som de flesta har sett.

Filmen har slagit flera rekord och är en av de mest sålda filmerna någonsin, och även om den snart fyller 25 år tjänar den fortfarande pengar till de många som hjälpt till att göra den.

Förutom de välkända huvudrollerna var även skådespelare som Billy Zane, Bill Paxton, Gloria Stuart och Kathy Bates en del av karaktärerna i filmen, och sedan fanns det också Reece Thompson, som spelade 'lilla irländska pojke'. Få minns honom nog, men han kan berätta att han fortfarande tjänar pengar på filmen än i dag, trots sin lilla roll. 

Thompson, som idag arbetar som digital marknadschef på skidorten Brian Head i Utah, USA, var bara fem år när filmen spelades in i slutet av 90-talet. Ändå hade han inte bara en roll utan också en replik i den berömda filmen.

Thompson spelade den lilla irländska pojken, som man kan se i scenerna där skeppet håller på att sjunka. Här ser man hans stora oskyldiga ögon titta upp på sin mamma, som spelas av Jenette Goldstein, och fråga: "Vad gör vi, mamma?", Varpå hon svarar: "Vi bara väntar, min kära."

Foto: 20th Century Studios

Senare i filmen anspelas det på att den lille irländska pojken, hans syster och hans mamma dör i olyckan, då ett klipp visar de två barnen i en säng medan mamman berättar en historia, allt medan hon väntar på deras oundvikliga död .

Den före detta barnskådespelaren kan dock berätta att han nästan inte fick rollen när hans mamma erbjöds två olika saker som han kunde spela i.

Enligt Unilad erbjöds de att Thompson skulle kunna spela i en reklamfilm för en bensinstation eller att han skulle kunna få en liten roll i ett klipp som en del av "en långfilm".

"Det slutade med att det blev en av de mest inkomstbringande filmerna i historien, så det är ganska bisarrt så här i efterhand. Min mamma sa: "Låt oss göra det. Det kommer att bli coolt. Även om filmen är usel kan vi se den. .' "Självklart slutade det med att det exploderade, så det var inget dåligt beslut från hennes sida, det är säkert", har han tidigare sagt till Business Insider.

Därmed fick Thompson en roll i den berömda filmen, och han minns tydligt hur inte ens en enda replik var lätt att slutföra korrekt när han hade mycket problem med den irländska accenten.

"Om du lyssnar på det låter det inte särskilt irländskt. Det låter bara tyst. Jag minns att jag försökte efterlikna det taltränaren försökte göra. Det var så nära som det kom", har han således konstaterat.

Även om hans roll inte visas på skärmen i mer än några minuter av filmens längd på 3 timmar och 14 minuter, tjänade han ändå 30.000 dollar (nästan 275.000 kronor) för rollen vid den tiden.

Thompson kan dock avslöja att han sedan dess har tjänat pengar på rollen löpande och faktiskt gör det än idag. Under åren sedan filmen släpptes fick han regelbundet en check i "de små tusen", och även inom de senaste åren har han då och då fått en check på $200- $300 (1800-2700 kronor).

"Det är konstigt, det finns inte i mitt sinne längre. Det är inte som "Åh, när får jag en ny Titanic-check?" När det händer är det mer: "Åh, coolt, extra $100", sa han.