Bilist kör förbi en sopsäck på landsvägen: Får en chock när hon ser den röra på sig

Skriven av Filip Grönroos

- Något levde i påsen och jag visste att jag behövde få ut den, vad det än var.

När Malissa Sergent Lewis var på väg till jobbet torsdag morgon var hon lite sen.

Hon bestämde sig därför för att ta en genväg, vilket visade sig vara en idé som kom att rädda ett liv, skriver The Dodo

På en lugn landsväg upptäckte hon - trots att hon hade bråttom - att något stod fel till. Det låg en soppåse på vägen och hon tänkte för sig själv: "rörde den precis på sig?".

- Ju närmre jag kom, desto mer säker blev jag på att den rörde på sig. Jag kunde inte förstå det. Något levde i påsen och jag visste att jag behövde få ut den, vad det än var, säger Malissa Sergent Lewis.

Hon stannade, tog fram telefonen och filmade påsen när den rörde sig bort mot hennes bil.

Eftersom att lärarinnan inte visste om det var ett farligt djur som låg i påsen var hon väldigt försiktigt när hon närmade sig den.

- Någon hade knutit en knut om påsen så jag rev försiktigt av ett hörn och kollade ner i den. Det var en valp och han var väldigt glad att se mig. När jag öppnade påsen hon han såg ljuset började han vifta på svansen.

Valpen hade ett halsband på men det fanns ingen information om var han hörde hemma. Därför bestämmde Malissa Sergent Lewis sig för att ta med valpen. Hon la honom på framsätet i bilen och körde mot skolan.

Hon tog med honom in.

- Rektorn såg mig och sa: "Du har med en hund!". Jag svarade att det var en lång historia.

Artikeln fortsätter under bilden.

Hon ringde till sin son som kom och hämtade valpen och tog med den hem När hon hade jobbat klart tog de med den till veterinären för att se till att den mådde bra. Han blev vaccinerad och verkar som tur är må bra.

Om hunden har blivit utkastad av sig ägare eller om den blivit stulen nämns inte. Myndigheter undersöker saken, men enligt Malissa finns det inget tvivel om att någon lämnat hunden. Som tur var hittade hon det i tid.

Nu har den fått ett nytt hem hos henne.