Lasse Holm avslöjar deltagare i "Så mycket bättre" under direktsändning

Skriven av Henrik R

48 veckor sedan

|

08/07/2023
TV
Lasse Holm avslöjar deltagare i "Så mycket bättre" under direktsändning.

Under en direktsändning av Nyhetsmorgon avslöjade den folkkära artisten och låtskrivaren Lasse Holm, 79, att han kommer att delta i den kommande säsongen av "Så mycket bättre". Men det var inte allt - han råkade även avslöja två andra deltagare i programmet.

Lasse Holm är en svensk nationalskatt inom musiken, känd för att ha skrivit låtar som "E' de' det här du kallar kärlek" och stora schlagerklassiker som "Eloise", "Bra Vibrationer" och "Främling". Under morgonprogrammet satt han ner i Nyhetsmorgons soffa tillsammans med Peg Parnevik, 27, som tidigare hade avslöjat att hon också skulle delta i den nya säsongen av "Så mycket bättre".

Under intervjun började Lasse prata om de nya deltagare som han redan arbetat med och uppskattar. Han nämnde: "Jag har jobbat med Sanne, som jag älskar. Vi har jobbat ihop med 'Diggiloo'." Han fortsatte: "Och Dogge har jag jobbat med." Detta ledde till att både Peg och programledaren avbröt honom, påminnande om att de inte får avslöja vilka som är med i programmet. Lasse höll sig för munnen generat, ber om ursäkt och sedan brister de alla tre ut i skratt.

Tack vare Lasses "miss" kan vi nu konstatera att även sångaren Sanne Salomonsen, 67, och rapparen Dogge Doggelito, 47, kommer att medverka i nästa säsong av "Så mycket bättre", som ska spelas in i sommar.

Lasse Holm berättade även att han först tackat nej till att medverka i programmet. Men att han sedan tänkte att "jag är så gammal nu så jag har inget att förlora längre". Han ser fram emot att lära känna de andra deltagarna som personer, att få höra om deras liv och karriärer och att få höra deras tolkningar. Både han och Peg Parnevik erkänner att de är rädda att bli för känsliga, de är båda personer som har lätt till tårar. Men dom är mest taggade inför sin medverkan.

Lasse Holm har skrivit över 700 låtar, så de andra deltagarna har mycket att välja på. Själv har han två tolkningar klara, säger han, men lyckas ändå hålla hemligt vilka det är. Han skrattar och önskar att någon ska tolka hans mycket roliga Italien-parodilåt "Canneloni Macaroni". "Jag hoppas att någon skruvar om den rejält" skrattar han.

I höst är Lasse Holm aktuell med musikalen "E' de' det här du kallar kärlek" som bygger på hans egna låtar. Musikalen har premiär i september på Nöjesteatern i Malmö.