74-åriga Maria fick en vänförfrågan på Facebook från en bedragare – hon lurade honomm

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

06/09/2023
Han var så jävla snygg och sa att jag var hans själsfrände. Jag har sett en del på Dr. Phil och går inte så sådant, så jag bestämde mig för att ha lite kul, berättar hon.

74-åriga Maria Andersson fick en känsla av att något var fel då hon mottog en vänförfrågan från en främmande person på Facebook.

- Han var så jävla snygg och sa att jag var hans själsfrände. Jag har sett en del på Dr. Phil och går inte så sådant, berättar hon för Dagbladet.

Pensionären bestämde sig därför för att ha lite kul med personen bakom bedrägeriet.

Hon började med att skicka en gratulation på födelsedagen till den okända personen som utgav sig för att vara en 60 år gammal man från delstaten Oregon i USA.

Mannen svarade med att ställa frågor kring den 74-åriga kvinnans finansiella situation.

- Jag hade tänkt ta bort honom som vän efter några dagar, men jag bestämde mig för att ha roligt istället, säger Maria Andersson.

Hon ljög och sa att hon hade massor med pengar.

Det gick inte lång tid förrän han skrev att han älskade henne.

- Han skrev att mina ögon var vackra. Han menade att åldersskillnaden inte var ett problem, förklarar Maria Andersson, som varken skickade pengar eller flygbiljetter till sin nya bekanta.

Jag gissar att hans nästa steg skulle vara att be mig betala för hans resa till Sverige eller så, säger Maria, som inte har planer på att involvera polisen.

Hon vill dock gärna varna andra kvinnor så att de inte får en obehaglig och dyr upplevelse med en främmande person på Facebook.

- Det är säkert många som går på lurendrejeriet och tror att de hittat världens bästa man, säger hon, och uppmanar folk att tänka sig för innan de accepterar en vänförfrågan från en okänd person.