9 saker du inte visste om Harry Potter

Skriven av KC

398 veckor sedan

|

23/10/2016
1. J. K. Rowling ångrar att hon parade ihop Hermione med Ron och inte Harry. I en intervju som J. K. Rowling gjorde med Emma Watson i Wonderland magazine sa hon: ”Jag skrev relationen mellan Hermione och Ron som ett sätt att uppfylla en önskan… Det var ett val jag gjorde av väldigt personliga skäl, inte för att det skulle verka troligt. Krossar jag folks hjärtan genom att säga det här? Jag hoppas inte det.” 2. J. K. Rowling ”övervägde seriöst” att döda Ron.  Rowling sa i en intervju att hon aldrig hade för avsikt att döda någon i Harry Potter-trion förrän halvvägs genom serien när hon ”inte mådde så jättebra”. 3. Harry och Voldemort är släkt Fienderna är släkt på långt håll genom ägarna till Dödsrelikerna. Harry stammar från Ignotus Peverell som var den som först ägde osynlighetsmanteln.  Voldemort stammar från Ignotus bror, Cadmus Peverell, som var den förste ägaren till uppståndelsestenen.  4. När J. K. Rowling skrev namnen på husen i Gryffindor för första gången gjorde hon det på en kräkpåse Rowling kom på namnen Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff och Slytherin på ett flygplan. Hon skrev ner dem så att hon inte skulle glömma dem.  Påsen var lyckligtvis tom.  5. Daniel Radcliffes stuntman blev förlamad vid inspelningen av filmen Vid inspelning av ”Harry Potter och Dödsrelikerna” skadade David Holmes ryggraden. Han är nu förlamad och sitter i rullstol.  6. Under de åtta filmerna använde Daniel Radcliffe 160 par glasögon.  7. Harrys blixtformade ärr har sminkats på Daniel Radcliffe omkring 5800 gånger.  8. Fans frågade hela tiden Rowling om hur man uttalar Hermiones namn. För att reda ut kontroversen kring namnet lät hon Hermione lära Viktor Krum hur det uttalas i Harry Potter och den Flammande bägaren.  9. Den legendariska trolldomdsskolan Hogwarths motto är ”Draco Dormiens Nunquam Titillandus”, vilken kan översättas till ”Kittla aldrig den drake som sover”.

1. J. K. Rowling ångrar att hon parade ihop Hermione med Ron och inte Harry.

I en intervju som J. K. Rowling gjorde med Emma Watson i Wonderland magazine sa hon: ”Jag skrev relationen mellan Hermione och Ron som ett sätt att uppfylla en önskan… Det var ett val jag gjorde av väldigt personliga skäl, inte för att det skulle verka troligt. Krossar jag folks hjärtan genom att säga det här? Jag hoppas inte det.”

2. J. K. Rowling ”övervägde seriöst” att döda Ron. 

Rowling sa i en intervju att hon aldrig hade för avsikt att döda någon i Harry Potter-trion förrän halvvägs genom serien när hon ”inte mådde så jättebra”.

3. Harry och Voldemort är släkt

Fienderna är släkt på långt håll genom ägarna till Dödsrelikerna. Harry stammar från Ignotus Peverell som var den som först ägde osynlighetsmanteln. 

Voldemort stammar från Ignotus bror, Cadmus Peverell, som var den förste ägaren till uppståndelsestenen. 

4. När J. K. Rowling skrev namnen på husen i Gryffindor för första gången gjorde hon det på en kräkpåse

Rowling kom på namnen Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff och Slytherin på ett flygplan. Hon skrev ner dem så att hon inte skulle glömma dem. 

Påsen var lyckligtvis tom. 

5. Daniel Radcliffes stuntman blev förlamad vid inspelningen av filmen

Vid inspelning av ”Harry Potter och Dödsrelikerna” skadade David Holmes ryggraden. Han är nu förlamad och sitter i rullstol. 

6. Under de åtta filmerna använde Daniel Radcliffe 160 par glasögon. 

7. Harrys blixtformade ärr har sminkats på Daniel Radcliffe omkring 5800 gånger. 

8. Fans frågade hela tiden Rowling om hur man uttalar Hermiones namn. För att reda ut kontroversen kring namnet lät hon Hermione lära Viktor Krum hur det uttalas i Harry Potter och den Flammande bägaren. 

9. Den legendariska trolldomdsskolan Hogwarths motto är ”Draco Dormiens Nunquam Titillandus”, vilken kan översättas till ”Kittla aldrig den drake som sover”.