Carolin Björnerhag öppnar upp om sin tuffa tid

Skriven av Henrik R

Carolin Björnerhag öppnar upp om sin tuffa tid.

Carolin Björnerhag, 36, har snabbt blivit en favorit bland tittarna som programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Men bakom kamerorna har hon kämpat med en svår kollaps som tvingade henne att byta jobb.

Innan hon blev en del av Nyhetsmorgon-teamet, arbetade Carolin som nattradiovärd för P3 och P4 på Sveriges Radio. Efter ett år av otillräcklig sömn ledde detta till en allvarlig kollaps.

"Jag jobbade med nattradio i P3 och P4 på Sveriges radio och fick inte kläm på sömnen, så jag sov inte ordentligt på nästan ett år", berättar hon för Hänt.

Under denna period gick Carolin också igenom personliga utmaningar, inklusive förlusten av en nära familjemedlem och en separation från sin pojkvän. "Det var en jävligt tuff tid. Jag höll på att bli utbränd och deprimerad på samma gång, var som en vandrande zombie", sa hon.

Carolin började uppleva alarmerande symtom som minnesförlust och apati, vilket ledde till att hon sökte medicinsk hjälp.

"Någon gång glömde jag bort var jag bodde och en annan gång kom jag inte ihåg mitt personnummer. Då började jag förstå att det var allvar. Jag gick till en läkare och det visade sig att mitt hjärta slog långsammare. Kroppen började väl sakta men säkert stänga ner och jag tänkte att jag kommer bränna ut mig totalt eller kanske inte ens överleva", berättade hon i en tidigare intervju med Aftonbladet.

Efter att ha insett allvaret i sin situation, valde Carolin att säga upp sig från radion. Idag mår hon bättre och gör sitt bästa för att lyssna på kroppens signaler och vila när det behövs. "Idag mår jag bättre och försöker lyssna så mycket jag bara kan på kroppens signaler och vila när jag behöver", skriver hon till Hänt.