Detta händer med kroppen när man inte onanerar på 700 dagar

Skriven av Filip Grönroos

398 veckor sedan

|

08/10/2016
Wow.

Vad händer om man inte onanerar på nästan 2 år?

Det utsatte sig en användare på internetforumet Reddit för. I 700 dagar avstod han från att röra sig själv.

I inlägget påstår han att han nästan behövde superkrafter för att låta bli att onanera och kolla på porr. Han upplevde dessutom att han fick bättre självkontroll, skarpare fokus, mer uppmärksamhet från kvinnor och lättare att få sex.

- När jag slutade onanera kändes mitt sinne mycket lättare. Större egenvärde, skarpare fokus, mer uppmärksamhet från kvinnor, lättare att få sex, mer energi och så vidare, skriver mannen.

Han spekulerar över om den generella uppfattningen av sex som hälsosamt har fått oss att bara tänka mer på sex.

- Men när man börjar kontrollera sina luster inser man att det finns mycket mer i livet än sex och snygga kvinnor. Om vi lär oss mer om självkontroll kan vi göra allt. Men jag är en hycklare, jag lever inte som jag lär. Sedan jag slutade onanera har jag fått fler beroenden. Jag kollar min telefon var femte minut för att se om någon söt tjej har svarat på min meddelanden, skriver han.

Han budskap är att folk bör onanera mindre.

- Kom ihåg att onani bara är en liten del, och när du vunnit den kampen finns det många fler. Det blir aldrig lätt, speciellt de första veckorna är svåra. Men tro mig, du blir starkare var dag. Jag har samma luster som för 700 dagar sedan, men jag vill tro att jag är starkare nu.

Reddit-användaren vill göra "ingen onani" till en kult. Det handlar om att utmana sig själv och bli starkare.

- Lycka och att vara tillfreds kommer inifrån. Bara låt hålet vara där utan att försöka fylla det med något. Hålet är vad som gör oss mänskliga. 

Skulle du kunna släppa sex och onani till 100 procent? Deltag i diskussionen nedanför.