Dolly Parton: Vill inte lämna min själ på jorden

Skriven av Henrik R

49 veckor sedan

|

04/07/2023
Underhållning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vill inte lämna min själ på jorden.

Countrymusikens drottning, Dolly Parton, har nyligen uttalat sig om användningen av hologramteknologi inom musikindustrin. Under en presskonferens inför släppet av hennes nya album "Rockstar" gav hon en kärnfull kommentar om att inte vilja "lämna sin själ på jorden".

Användningen av hologram har ökat bland artister, som ett sätt att fortsätta genomföra konserter utan att fysiskt behöva vara på plats. Den svenska popgruppen ABBA är ett exempel på artister som använder denna teknologi.

Men Parton är inte övertygad. Hon uttryckte tveksamhet inför att använda högteknologiska lösningar i sitt arbete. "Jag måste bestämma hur mycket högteknologi jag vill bli inblandad i, eftersom jag inte vill lämna min själ på jorden", säger hon enligt Independent.

Parton fortsatte med att uttrycka sin oro för att "hållas kvar här för alltid" om hon börjar använda teknologin. Hon tillade dock humoristiskt att allt om henne, inklusive "någon intelligens", ändå är artificiellt.

Kommentaren står i kontrast till vad andra artister har sagt. Till exempel har Mick Jagger tidigare uttryckt att den virtuella konsertteknologin erbjuder band som The Rolling Stones en möjlighet att säkra deras arv.