Jenny Holmgren mottager Annalisa Ericsons stipendium - 'En otrolig ära

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

15/07/2023
En otrolig ära.

Musikalartisten Jenny Holmgren, 41, har tilldelats Annalisa Ericsons stipendium, ett prestigefyllt pris på hundra tusen kronor. Holmgren, som är utbildad på Balettakademin, har gjort sig känd inom musikalvärlden med framträdanden i produktioner som "Spring Awakening", "Sunset Boulevard", "Familjen Addams" och "Crazy for you".

Holmgren, ursprungligen från Lidingö, har även medverkat i TV3:s tävling West End Star 2007-2008, där hon nådde finalen. Om det prestigefyllda Annalisa Ericson-priset säger Jenny i ett pressmeddelande:

"Det här är en otrolig ära. Jag känner mig överväldigad och väldigt rörd över att ha blivit utvald."

För närvarande spelar Holmgren rollen som Mrs Lovett i musikalen "Sweeney Todd" på Lilla Beddinge teater i Skåne. Hon är mycket entusiastisk över rollen och säger till DN:

"Det är en dröm att få göra henne, jag njuter. Det är extra allt hela tiden, och det passar mig bra."

Annalisa Ericson (1913-2011) var en framstående skådespelare och revyartist som arbetade med stora namn som Ingmar Bergman och Nils Poppe.

Hon var en av de mest kända stjärnorna inom svensk film under flera decennier, främst under 30-, 40- och 50-talet. Annalisa Ericsons stipendium inrättades 2005 med syftet att hylla och stödja kvinnliga musikalartister. Med detta stipendium i hand, ser vi fram emot att se vad Jenny Holmgren kommer att ta sig an härnäst!