Kristallgalan 2023: Mark Levengood och Keyyo tar över rodret

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

18/08/2023
Foto: PR
Foto: PR
Mark Levengood och Keyyo tar över rodret

Den 28 augusti kommer Cirkus i Stockholm att fyllas med glitter och glamour när Kristallgalan, Sveriges största TV-prisutdelning, äger rum. I år kommer galan att ledas av ingen mindre än TV-profilerna Mark Levengood och Kristina "Keyyo" Petrushina.

En hedrande men skräckinjagande uppgift

Mark Levengood, 59, uttrycker sin spänning och nervositet inför uppdraget. "Att få leda galan, dels inför Sverige, dels inför hela min egen bransch är hedrande men skräckinjagande", säger han. Han ser dock fram emot att dela scenen med Keyyo, som han beskriver som "en klippa av ljus, kärlek och sprudlande begåvning".

En kväll fylld med kärlek, skratt och överraskningar

Keyyo, 26, är också entusiastisk inför galan. "Jag ser så mycket fram emot att få tillägna en kväll för att prisa och hedra vårt fantastiska TV-år. Jag och Mark är förväntansfulla och utlovar en kväll fylld utav kärlek, skratt och så klart en hel del överraskningar", säger hon.

Tittarna får välja sina favoriter

Kristallgalan låter tittarna välja sina favoriter i fyra kategorier: Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare, Årets tv-personlighet och till slut Tittarnas favoritprogram. Röstningen är öppen fram till den 8 augusti.

Kändisar kampanjar på sociala medier

Kändisar har redan börjat kampanja på sociala medier för att få sina fans att rösta på dem. Julia Franzén, som snart får sin egen reality-serie, är en av dem som uppmanar sina följare att rösta på henne.

Kristallgalan: En lång tradition

Kristallgalan, som delar ut priser till TV-insatser under det gångna året, firar i år sitt 19:e år. Totalt kommer 23 priser att delas ut, varav fyra kategorier nomineras av tittarna och 18 av en jury. Dessutom delas det ut ett hederspris.