Nils van der Poel tar hem segern i Mästarnas Mästare 2023 trots tittarkritik

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

08/07/2023
Nils van der Poel tar hem segern i Mästarnas Mästare.

Det var inte oväntat att det blev Nils van der Poel, 26, som tog hem segern i Mästarnas Mästare 2023. Den tidigare elitidrottaren vann finalen som sändes på SVT igår kväll, där Sveriges främsta idrottsstjärnor möttes i fysiska och psykiska utmaningar.

I finalen tävlade Nils van der Poel, Johan Wissman, Jens Byggmark och Jörgen Brink om första platsen. Wissman knep andraplatsen i en tajt final, medan Brink kom på tredje plats och Byggmark på fjärde.

Trots segern har van der Poels vinst mötts av kritik från tittarna, främst på grund av hans unga ålder och det faktum att han nyligen avslutat sin elitidrottskarriär. Detta ses av vissa som ett stort övertag.

Tittarnas kritik mot van der Poels vinst har framförts på SVT:s Facebook-sida. En person skrev: "Varför får van der Poel vara med? Han är 26, 'avslutade' karriären förra året. Känns inte spännande ens. Han är ju överlägsen i allt." En annan tittare uttryckte: "Nils har ju knappt slutat med elitidrott. Hur ska de andra ha en chans?"

Programledaren Micke Leinegard är inte förvånad över att van der Poel vann. "Aldrig i vår historia har någon varit så överlägsen", säger han. "Jag saknar faktiskt ord."

Johan Wissman, som kom på andra plats, uttrycker glädje för Nils skull och berättar att de två blev vänner under programmet. Han tror att van der Poel är väldigt glad över vinsten, trots kritiken.

Nils van der Poel firade sin vinst med champagne igår kväll. Nu kan han lägga till ännu en superseger på sitt CV, tillsammans med världsrekorden på 5000 meter och 10 000 meter.