Se trailern här: Älskad Disney-barnfilm får uppföljare - släpps i år

08/02/2024 14:15

Ida Hansson

Underhållning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Filmen kommer släppas i år.

Mest läst idag

Disney har hissat seglen och annonserat uppföljaren till den jättesuccén "Moana", som är planerad att ha premiär i biograferna den 27 november.

Det rapporterar Variety.

Den efterlängtade nyheten avslöjades av Disneys VD, Bob Iger, på CNBC, vilket väcker en ny våg av spänning bland fans av den älskade franchisen.

Den kommande filmen, "Moana 2", inleder en ny era för huvudkaraktären och hennes vän Maui. Med en ursprunglig plan att utveckla historien som en tv-serie, uppgraderades projektet till en spelfilm efter att Iger personligen blev imponerad av det inledande arbetet.

"Vi kan inte vänta med att ge dig mer av Moana och Maui när 'Moana 2' kommer till biograferna i november," uttalade Iger.

Denna gång kallas Moana av sina förfäders vägfinnande andar tillbaka till havet, där hon och en helt ny besättning av osannolika sjöfarare måste navigera genom Oceanien mystiska och farliga vatten.

Regisserad av Dave Derrick Jr., lovar "Moana 2" att fortsätta den musikaliska arven från den första filmen med bidrag från den talangfulla duon Abigail Barlow och Emily Bear samt återvändande musiker Opetaia Foa'i och Mark Mancina.

Även om Lin-Manuel Miranda, hjärnan bakom hitsånger som "How Far I'll Go" och "You're Welcome", inte förväntas bidra med nya sånger, är förväntningarna på filmens soundtrack fortfarande höga.

Den första "Moana"-filmen seglade till en global biljettförsäljning på över 680 miljoner dollar och återfann sig själv på Disney+ med en miljard streamade timmar förra året.

Efter ett utmanande 2023 vid biljettkontoret för Disney, med besvikelser från flera stora filmer, ser "Moana 2" ut att bli en central del av Disneys strategi för att återuppliva studions biosuccé.

Spänningen ökar också kring studions separata live-action-återinspelning av "Moana", med Dwayne Johnson som återvänder som den tatuerade halvguden Maui. Auli'i Cravalho, den ursprungliga rösten bakom Moana, kommer inte att återupprepa sin roll i live-action-versionen, men kommer istället att tjäna som exekutiv producent, vilket ger henne ett fortsatt inflytande över Moanas arv.

Med Cravalhos deltagande i castingprocessen och ett löfte om att noggrant representera karaktärerna och historierna, sätter "Moana 2" segel mot nya horisonter och lovar att föra med sig ännu mer äventyr, musik och magi till både gamla och nya fans.

November kan inte komma tillräckligt snabbt för de som längtar efter att återförenas med Moana, Maui och deras nya vänner på bioduken.

Du kan se teasertrailern för det sjöfartsäventyret här: