Simpsons överraskande förmåga att förutsäga framtiden avslöjas

Skriven av Mattias Svensson

3 veckor sedan

|

01/05/2024
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Simpsons har upprepade gånger lyckats förutspå framtida händelser, vilket har förvånat fans världen över.

Från Donald Trumps presidentskap till Greta Thunbergs aktivism, serien har speglat många verkliga händelser långt innan de inträffat.

Enligt manusförfattaren Al Jean finns det en enkel förklaring till seriens träffsäkerhet.

Det rapporterar newpost.gr.

I en intervju med NME förklarade han att med över 700 avsnitt är det oundvikligt att några av skämten och berättelserna träffar rätt. "Om du kastar tillräckligt många pilar, kommer du träffa några bullseyes," säger Jean.

Han avvisar skämtsamt idén om en hemlig tidsmaskin eller kristallkula bakom seriens framgångar och menar att det mest handlar om välgrundade gissningar.

Ett exempel på seriens profetiska natur var när Simpsons i ett avsnitt från 1996 förutsåg ett samarbete mellan musikgruppen Cypress Hill och London Symphony Orchestra – ett scenario som förverkligades över två decennier senare.

Jean kommenterar även andra kusliga sammanträffanden, såsom avsnittet som nämnde World Trade Center i en kontext som påminner om händelserna den 11 september, trots att det sändes flera år tidigare.

Han jämför detta med hur Stanley Kubrick förutsåg modern teknologi som Zoom och iPad i sin film från 1968, tack vare samarbete med framtidsforskare.