Sjukt men sant: I denna stad är det olagligt att dö

Mattias Svensson

1 vecka sedan

|

08/07/2024
Underhållning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Man får inte heller ha katter i staden med sina 1700 invånare...

Föreställ dig en stad där det är förbjudet att dö.

Det kan låta som början på en science fiction-roman, men faktiskt är det verkligheten i Longyearbyen, en liten stad belägen på den norska ögruppen Svalbard i Arktis.

Det rapporterar Mirror.

När en britt av en slump blev medveten om denna märkliga lag delade han sin upptäckt på det sociala mediet Reddit, vilket utlöste en våg av morbida skämt och förvåning.

Men varför är det egentligen olagligt att dö i Longyearbyen?

Lik bryts inte ned

Svaret går tillbaka till 1950-talet, då det upptäcktes att kroppar som begravts på stadens kyrkogård inte bröts ned på grund av den ständiga permafrosten.

För att förhindra en potentiell hälsorisk beslutade de lokala myndigheterna att införa ett förbud mot att dö i Longyearbyen.

Till följd av detta uppmanas terminalt sjuka människor att flytta till det norska fastlandet för att undvika att dö i staden.

Andra märkliga regler

Men Longyearbyen är faktiskt inte bara känd för sitt förbud mot att dö.

Staden har också andra märkliga lagar, såsom att man inte får ha katter, och dessutom finns det begränsningar för hur mycket alkohol varje person får köpa per månad.

Med en befolkning på ungefär 1700 är Longyearbyen världens nordligaste bebyggelse, och de unika lagarna och det fantastiska landskapet gör det till en mycket fascinerande plats.