10-årig pojke stal en bil för att hälsa på sina morföräldrar 60 mil bort

Henrik R

48 veckor sedan

|

21/07/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 10-årig pojke från Norge stal sina föräldrars bil medan de sov. När polisen hittade pojken hävdade han att han var en dvärg som hade glömt sitt körkort.

En 10-årig pojke från Norge har varit ute på ett rejält äventyr när han stal sina föräldrars bil tidigt på morgonen och gav sig ut på en 60 mil lång resa för att hälsa på sina morföräldrar.

Pojken tog föräldrarnas bil lite före klockan 06.00, medan föräldrarna fortfarande sov, satte sin 18 månader gamla lillasyster i baksätet och körde iväg i snöovädret.

Pojken bodde runt staden Dokka (cirka 11 mil norr om Oslo) och hade planer på att köra till Valdres där hans morföräldrar bodde – en resa på cirka 60 kilometer.

Den lilla pojken hann köra över 1 mil innan han körde av vägen och hamnadei diket.

Bilen och de två små äventyrarna hittades glatt av en snöröjare, som snabbt larmade den lokala polisen.

Baard Christiansen, talesman för West Oppland-polisen, sa enligt The Daily Mail: "Föräldrarna vaknade och upptäckte att barnen var borta och att någon hade tagit deras bil. De var rimligt upprörda och rädda för vad som kunde ha hänt.”

Polisen säger att pojken hade berättat för snöröjaren att han var en dvärg som hade glömt sitt körkort hemma. Det trodde dock varken snöröjaren eller polisen på och barnens föräldrar kontaktades.

Polisen meddelande att inget av barnen skadades och att bilen inte fick några betydande skador.

Varken den 10-årige pojken eller föräldrarna åtalades, men polisen sa att de hade en bra pratstund med båda parter och att föräldrarna troligen kommer att hålla ett extra öga på både barn och bilnycklar i framtiden.