11-årige Thiago räddar sin hunds liv när kopplet fastnar i hissen

Henrik R

41 veckor sedan

|

05/09/2023
Utrikes
Foto: Youtube
Foto: Youtube
11-årige Thiago räddar sin hunds liv när kopplet fastnar i hissen

När 11-årige Thiago och hans hund skulle ta hissen kunde det ha slutat i en tragedi. Men tack vare den unga pojkens snabba reaktion blev hunden räddad i sista stund.

Thiago och hans hund var på väg upp i hissen när hundens koppel plötsligt fastnade i hissdörren. Hissen började röra sig uppåt, och hunden drogs med. I en stressad situation tänkte Thiago snabbt och lyckades frigöra kopplet precis innan hunden skulle kvävas.

"Jag var så rädd, men jag visste att jag måste agera snabbt," säger Thiago. "Jag tänkte inte, jag handlade bara."

Övervakningskameran i hissen fångade hela händelsen, och videon har nu delats på sociala medier, där Thiago hyllas som en hjälte.

"Det är otroligt vad han gjorde. Han tänkte snabbt och räddade sin hunds liv. Vi är så stolta över honom," säger hans mamma.

Efter händelsen har Thiago blivit mer medveten om att se till att kopplet är fritt innan hissdörren stängs. Han hoppas att hans historia kan vara en påminnelse för andra att vara extra uppmärksamma när de tar hissen med sina husdjur.

"En sådan situation kan uppstå så snabbt, och det är viktigt att vara förberedd," tillägger han.

Lyckligtvis kom både Thiago och hans hund undan episoden utan skador, men med en viktig lärdom om att vara uppmärksam i sådana situationer.