11-årige Robert jagades på skolgården av clown

Skriven av Filip Grönroos

397 veckor sedan

|

16/10/2016
Fler och fler medier rapporterar om clowner i Sverige. 11-årige Robert skrämdes efter sitt möte med en skräckinjagande clown på sin skola.

11-årige Robert Cepeu från Malmö jagades på sin skolgård av en blodinsmord clown.

Händelsen utspelade sig i fredags, skriver Expressen. Pojken berättar att han ramlade med sin cykel bredvid skolan.

- Jag gled på isen och ramlade. Bakom mig såg jag clownen. Den hade flera olika färger på håret och blod i ansiktet. Han hade väldigt många fläckar på kläderna, förklarar 11-åringen.

Robert Cepeu blev rädd och skyndade sig upp på sin cykel och in på skolgården. Clownen följde efter honom i ett lugnt tempo med händerna bakom ryggen.

11-årige Robert är inte den enda som stött på clowner de senaste dagarna. Fenomenet började i USA för några veckor sedan och har sedan dess nått Europa, särskilt England och Sverige.

I lördag eftermiddags angrepts en kvinna med rollator av fyre clowner i Deje, norr om Karlstad.

Tidigare i veckan blev en ung man stucken med en kniv i Varberg.

Igår skrev Expressen att larmcentralen i södra Sverige har tagit emot 70 larm om clowner på 36 timmar.

- Min dotter var väldigt rädd igår när vi var ute och handlade och hon såg löpsedlarna om clowner i hela Sverige. Hon tycker att det är obehagligt. Jag blir inte så rädd själv utan tycker bara att det är sorgligt att människor gör detta för att skrämma andra. Jag tror inte att de förstår själva, säger Camilla Kenny som är mamma till en 12-årig flicka som stötte på en clown under skoltid i Sundsvall.