14-åriga Christal ville bli gravid - trots föräldrarnas starka motstånd

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

16/07/2023
14-åriga Christal ville bli gravid.

Christal var bara 14 år när hon och hennes pojkvän bestämde sig för att försöka bli föräldrar. Det var ett beslut som hennes föräldrar starkt motsatte sig. Nu, åtta år senare, är Christal mamma till två flickor.

Christal och hennes partner Henry började försöka skaffa barn när hon var 14 år. Efter bara två månader blev de gravida. "Jag var glad, jag var chockad till en början, men för det mesta glad. Sedan fick jag barn två dagar före min 16-års dag", berättar Christal.

Hennes föräldrar var dock inte lika entusiastiska. Christals pappa, Orlando, grät och sa att hon hade förstört sitt liv. "Jag trodde jag hade misslyckats som förälder först", bekräftar han.

Men trots motståndet fortsatte Christal och Henry att bygga sin familj. När Christal var 19 år fick de sitt andra barn, Alahni.

Efter några år började Christals föräldrar att stötta det unga paret. De är nu otroligt stolta över det liv Christal och hennes familj har byggt upp. "Jag är glad för att jag har två barnbarn och vi kommer stötta dem vad de än behöver", säger Orlando.